Lasīšanas veicināšanas programma

Grāmatas lasot, bērns mācās sajust un saprast pasauli, iemācās sekot saviem iedomu tēliem un atgriezties, apzināties savu vietu starp fantāziju un realitāti, atklāt un izprast pasaules vērtības. Tas viss bērnu neapzināti mudina pilnveidoties un kļūt par personību. Grāmatas ir neaizstājamas, lai izaugtu gudra, zinātkāra, izglītota un veiksmīga Latvijas nākamā paaudze! Bibliotēkas ir lieliskas vietas, kas iedvesmo lasīt un palīdz izaugt grāmatu draugiem.

Lai raisītu bērnos lasītvēlmi, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs kopš 2014.gada kopā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrību īsteno lasīšanas veicināšanas programmu “Grāmatu starts”, ar mērķi rosināt interesi par grāmatu lasīšanu un iepazīstināt pirmsskolas vecuma bērnus un viņu vecākus ar iespējām, ko piedāvā bibliotēkas. 

Programma paredz uzrunāt un iesaistīt lasīšanā ģimenes, piedāvājot radošas, interesantas un attīstošas nodarbības bibliotēkā. Tās noslēgumā, katram mazajam dalībniekam tiek dāvināts īpaši veidots „Grāmatu starta“ komplektiņš – mugursoma, lasāmgrāmata, mīļlietiņa – pūcīte, kuras autore ir māksliniece Indra Sproģe, kā arī noderīgs materiāls vecākiem par lasīšanu. Mūsu mērķis ir aicināt  ģimenes kļūt par bibliotēkas apmeklētājiem un veidot lasīšanas tradīciju ģimenē.

Lasīšanas veicināšanas programma „Grāmatu starts” ir turpinājums 2007.gada LNB Bērnu literatūras centra projektam „Pirmā tikšanās ar bibliotēku”.

Komentāri

Olga

Datums: 2017. gada 9. April

Kā pieteikties par lasitāju Bērnu žurijā?

Redaktors

Datums: 2017. gada 11. April

Labdien, Olga! Par to, kā iesaistīties lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" var izlasīt šeit: http://www.lasamkoks.lv/pieaugusie/lat/bernu_un_jauniesu_zurija/jautajumi/ Priecājamies par interesi :)!

Tamāra

Datums: 2017. gada 7. December

Sakiet, lūdzu, kā pagasta bibliotēka var iesaistīties (pieteikties) šajā programmā "Grāmatu starts"?

Administrators

Datums: 2017. gada 19. December

Labdien, Tamāra! Prieks, par Jūsu interesi! Vislabāk atbildi Jums sniegs mūsu kolēģi no Atbalsta biedrības. Lai veicās! https://www.gaisma.lv/lv/kontakti

Ilze

Datums: 2018. gada 11. May

lABDIEN, VĒLOS PAINTERESĒTIES - KURĀ DATUMĀ 'TIKS IZSLUDINĀTS JAUNAIS "bĒRNU ŽŪRIJAS - 2018" GRĀMATU SARAKSTS? KĀ ES VARĒTU IEGŪT "bĒRNU ŽŪRIJAS" PLAKĀTU?

Ilze

Datums: 2019. gada 28. August

Vēlējos aizpildīt anketu Bērnu žūrijas grāmatai (vecākiem). Saņēmu bibliotēkā pieejas kodu, bet anketā netiek tālak par pirmo jautājumu???

Anda

Datums: 2020. gada 30. January

Anketa nedarbojas. Nevaram vēl joprojām aizpildīt, netiekam tālāk par 2 daļu. Ko mums darīt?

Maira

Datums: 2020. gada 25. February

Kad būs zināma jaunā bērnu žūrijas kolekcija?

Gunta

Datums: 2020. gada 4. May

Labdien! Labprāt saņemtu Lasāmās grāmatas. Strādāju kā latviešu valodas skolotāja divās pašvaldībās, turklāt ar nākamo mācību gadu piedalīšos Stokholmas universitātes pētniecības projektā, kurā mēs kā dzimtās valodas skolotāji piedalīsimies kopā ar zinātniekiem, kurā pētīsim, kā grāmatu lasīšana attīsta valodas attīstību. Visu labu vēlot!