Grafikas skolas izstāde

2023. gada 20. June

No 2023. gada 8. jūnija līdz 31. jūlijam Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7. stāva ātrijā blakus Bērnu literatūras centram ir skatāma "Grafikas skolas" audzēkņu darbu izstāde, kurā redzami grafikas estampi (atspiedumi, novilkumi), kas tapuši dažādos darbnīcas pastāvēšanas laika posmos. Ieeja bez maksas.

"Grafikas skolas" izteiksmīgākie un orģinālākie darbi apkopoti vienā izstādē. Vairāki no darbiem guvuši panākumus starptautiskos konkursos, rotājuši kalendārus un pastmarkas. Izstādē aplūkojamie bērnu darbi radīti augstspieduma un dobspieduma tehnikās: kartondruka, kolagrāfija, linogriezums, aukstā adata.

Grafikas darbnīca un mākslas studija sākusi darboties 1997. gadā Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas telpās, kopš 2009. gada darbnīca radusi mājvietu tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" rosīgajā Kalēju ielas pusē. Darbnīca ir atvērta radoša telpa visiem interesentiem, lieliem un maziem, gan mākslas mīļotājiem, gan profesionāļiem. Darbnīcas vadītāja no pašiem pirmsākumiem ir grafiķe un mākslas pedagoģe Ieva Helmūte, kura kopā ar māksliniecēm Mētru Drulli, Elīnu Eleri, Indu Kauliņu un Ievu Ritumu aicina ikvienu interesentu iepazīt grafikas noslēpumus.

Kopš 2012. gada Grafikas darbnīcas rīcībā ir unikāla Mini grafikas prese, ar kuru var sarīkot radošus un krāsainus "drukas priekus" ārpus Grafikas darbnīcas telpas. Darbnīca rīkojusi radošus drukāšanas "maratonus" Francijas institūtā Muzeju nakts ietvaros, Rundāles pils Dārza svētkos un Ventspils pilsētas svētkos un citviet. 2022. gada decembrī  "Ceļojošā grafikas darbnīca" viesojās LNB ar "Mika grāmatas" prezentāciju.

1. un 8. jūlijā plkst. 13.00 LNB Bērnu literatūras centra lasītavā (7. stāvā) notiks "Ceļojošās grafikas darbnīcas" divas praktiskās nodarbības, kad lieli un mazi varēs radīt savus grafikas mākslas darbus. Nodarbības laikā taps katra autora radīts zīmējums, klišeja un 2 estampi "Grāmatzīme" kartondrukas tehnikā.

Izstāde apskatāma LNB darba laikā.

Komentāri

Atlikuši 1000 simboli